Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ακόμη μια φορά



Και εφέτος, η «ΑΛΛΗ ΟΨΗ» ( http://alli-opsi.gr/ ), επέλεξε την Βέροια και τον Αλιάκμονα για ένα μέρος των δραστηριοτήτων της. Ήδη το 2010, έκανε την αρχή και οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές. Τώρα, καινούρια παιδιά από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, βρέθηκαν στον Χώρο της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας στον Αλιάκμονα, για δυο ημέρες. Τα καγιάκ της Ομάδας, διαμορφώθηκαν κατάλληλα από τον Ανδρέα για τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών. Απλά, ομόρφυναν δύο μέρες από την ζωή τους. Μια ζωή πλέον, υπόδειγμα επιμονής και δύναμης, κύρια ψυχικής. Η «ΑΛΛΗ ΟΨΗ», είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, σύλλογος, που ασχολείται με την εκπαίδευση και υποστήριξη, ανάπηρων νέων. Όπως και πέρσι, άτυχοι νέοι που ένα ατύχημα, τους οδήγησε για το υπόλοιπο της ζωής τους σε αναπηρικό αμαξίδιο. Νέα παιδιά που δεν το «έβαλαν κάτω» και παλεύουν την καθημερινότητα σε ίσους όρους με όλους μας.

Με τους εθελοντές συνοδούς της ΑΛΛΗΣ ΟΨΗΣ, γνώρισαν μια δραστηριότητα που «κανονικά» είναι απαγορευτική γι αυτούς. Με λίγα λόγια, «παραδίδουν» μαθήματα δύναμης και θέλησης.

Το μόνο που τους πρέπει όλους αυτούς, παιδιά και συνοδούς, είναι ένα ευχαριστώ από όλους που ήταν παρόντες σε όσα έκαναν. Μας έδωσαν δύναμη.


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: